Kyckling med äpple, lime, chili & jordnötter

Ingredienser

Enkel kycklingrätt med asiatiska smaker som passar hela familjen.

Jag har skrattat högt när jag fotade. Inte första gången koriander och chili ser ut som värsta... Läs mer

60 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Strimla eller dela kycklingen i mindre bitar.

2

Lägg allt utom kycklingen i en gryta och rör ihop. Koka upp och smaka av.

3

Medan såsen puttrar, bryn kycklingbitarna i olja och lägg sedan över i grytan. Låt det puttra under lock ca 30 minuter (inte så noga) medan du smakar av och korrigerar det som behövs - mer chili för hetta? mer jordnötssmör för sälta och krämighet? mer vatten om såsen är för tjock? mer lime om syra behövs? osv.

Har du bråttom, som jag skrev ovan, behöver inte kycklingen brynas. Jag tycker att det tillför mycket smak men är inte alls nödvändigt. Börja i så fall inte smaka av såsen förrän kycklingen är tillagad!

4

Till servering:
hacka salta jordnötter och strö över
hacka koriander och strö över
om man har tid - skär några supertunna krispiga äppelskivor - ser vackert ut
finriv pyttelite limeskal över rätten sekunden före servering - doftar underbart

Ris passar bra till.

Bilder

Recept

Filtrera