Kycklingbullar i curry- och jordnötssås

Ingredienser

Kycklingbullar i curry- och jordnötssås - enkel vardagsmat som smakar mycket!

De här kycklingbullarna är bara smaksatta med lite riven lök och salt. Det är såsen som är smakrik... Läs mer

60 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Mixa löken med mjölken. Lägg lökmassan i en stor bunke. Salta och blanda. Tillsätt ströbrödet och låt stå att svälla en liten stund. Vänd sedan ner kycklingfärsen och blanda väl. Rulla 30 st bullar. Var noggrann och tänk på god hygien när du hanterar kyckling. Stek bullarna i smör i en stekpanna, 7-8 min, i två omgångar. Lägg dem åt sidan på ett fat när de klara, täck med folie och och håll dem varma.

Mixa eller finhacka jordnötterna och ställ åt sidan. Förbered och koka upp riset.

2

Klicka i lite mer fett i stekpannan och fräs curry och chili. Slå över kokosgrädde och gräddmjölk (hälften grädde hälften mjölk eller ta bara mjölk el bara grädde). Slå i fond eller pudra över buljongpulver. Klicka i chutney. Är det stora bitar frukt i chutneyn brukar jag klippa dem i småbitar i decilitermåttet. Blanda. Häll sedan i de mixade jordnötterna. Rör om och låt koka upp. Smaka av med salt.

Lägg tillbaka köttbullarna i stekpannan med såsen och låt alltihop puttra samman en stund och bli genomvarmt. Smaka av med limesaft, ca 0.5 lime (spara resten till servering). Är såsen för tjock, späd med vatten eller mjölk till bra konsistens.

Under tiden hackar du den färska koriandern. Vid servering, vänd ner hälften av koriandern i grytan och lägg resten ovanpå eventuellt tillsammans med lite hackade jordnötter (0.5 dl sparade). Servera med limeklyftor och ris. 

Bilder

Recept

Filtrera