En användbar marinad till kyckling med asiatiska smaker som passar till många rätter.
Grillad marinerad kyckling med en massa grönsaker och såser, en typisk fin kväll vid grillen. Jag... Läs mer
Pressa citronen. Riv ingefäran** och blanda med citronsaft. Rör i resten av kryddorna och vispa till sist i oljan. Mängden marinad ska vara generös i förhållandet till kycklingen. Häll på extra olja i nästa steg om det behövs så att du lätt kan vända runt köttet. Behöver inte täcka.
Slå marinaden över kycklingköttet, blanda väl och marinera i kylen, allt från en timme till över natten. Vänd runt köttet någon gång eller några gånger under marineringen beroende på hur länge du marinerar.
Torka av marinaden från köttet med hushållspapper före stekning eller grillning i ny olja. Salta ytan en aning när du steker eller grillar köttet. På grund av syran i marinaden 'tillagas' köttet till viss del och gör det mycket mört, vilket i sin tur innebär att det sedan blir genomstekt mycket snabbare än vanligt. Passa också så att inte sockret bränner vid för hög värme. Sockret i marinaden gör att kanterna på köttet blir mörka vid stekningen utan att de är brända och det både ser gott ut och smakar gott.
*Chili/paprikablandningar är olika starka - börja med mindre mängd och smaka av. Om du inte har koreanskt chilipulver har jag läst att det går bra att ta milt paprikapulver och hetta upp det med chiliflakes eller cayennepeppar.
**Jag förvarar alltid min ingefära i frysen. Dels håller den länge och dels är det hundra gånger enklare att riva den. Om du har frusen ingefära måste det frysta rivet vara ungefär dubbelt så mycket i mängd som färskriven. Är du osäker är det bara att vänta några minuter tills det tinar och kolla mängden.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!