Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt

Ingredienser

Miranda Westerlind från Uppsala bakar Sveriges godaste kladdkaka 2016! Lakrits, choklad, saltsöta mandlar och hallon gifter sig i den här härligheten.

Mirandas Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt vann Kladdkakeracet 2016... Läs mer

40 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175°, över- och undervärme. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret, häll i en bunke.

Grovhacka mandlarna och blanda med de torra ingredienserna. Vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

2

Smält sockret i en stekpanna och lägg ner mandlarna. Rör i smöret. Häll upp de karamelliserade mandlarna på smörpapper och strö över flingsalt, låt kallna.

Fördela hallon och karamelliserade mandlar på kakan. Vispa grädden och toppa ev med lakritspulver, servera till kakan.

 

Bilder

Recept

Filtrera