Färsk lax med en frisk sås med äppel- och gurkbitar smaksatt med dill och pepparrot. Till detta ett potatismos med gräslök och dijonsenap och kanske någon favoritgrönsak.
Medan potatisen kokar och fisken är i ugnen hackar du gurka och äpplen i små små bitar. Det ger... Läs mer
Sätt ugnen på 150 grader. Putsa laxen och gör en extra koll så att den är benfri. Torka ytan och massera försiktigt in lite salt och peppar. Smörj en ugnsform och lägg i laxen med skinnsidan ner.
Skala potatis, salta och sätt på värme för uppkok.
När potatisen kokar, sätt in fisken i ugnen med termometer och ugnsbaka den till 55 grader (ca 20-25 min)
Blanda majonnäs och yoghurt. Salta lätt. Rör i pepparrot. Smaka av.
Halvera gurkan på längden och kärna ur den med en sked. Skär den i 0.5 cm halvmånar och skär sedan skivorna i små små tärningar. Skala och skär bort kärnhusen i äpplena och skär även dem i små små tärningar. Vänd ner dem i såsen. Klipp dill och vänd ner.
Förbered till potatismos genom at ta fram senap, smör och mjölk. Skär gräslöken.
Pressa eller stöt potatisen. Lägg i smöret, senapen och några nypor salt. Blanda snabbt. Häll i mjölken i ett par omgångar och fluffa moset med kraftfulla tag. Rör absolut inte moset till segt klister. Vänd ner gräslöken. Smaka av.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!