Nachos med pepperoni

Ingredienser

Dessa nachos är de godaste jag någonsin gjort!

Det smarta med receptet är såsen som man rör runt tortillachipsen i och som ger den smarriga högen... Läs mer

35 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 200C.

2

Smält smör och olja på medelvärme. Lägg i riven/hackad vitlök och rör om. Se till att det inte är för varmt så vitlöken bränns.
Tillsätt grädde och mjölk och höj värmen medan du rör om. Fortsätt röra tills det börjar sjuda.
Tillsätt chili och parmesan. Fortsätt röra. Såsen tjocknar ganska snabbt. Smaka av med lite salt (pepperonin är salt, så var sparsam)!

Sätt åt sidan.

3

Stek pepperoniskivorna på medelvärme några minuter så att en del av vätskan och fettet går ur korvskivorna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär dem i bitar när de svalnat.

Jag gör alltid så här med pepperoni (även på pizza och andra rätter) för jag tycker att det röda fettet som rinner av inte smakar gott och gör allt för salt.

4

Lägg tortillachipsen i en ugnsfast form. Slå såsen över chipsen och blanda så att alla chips får lite sås på sig.
Fördela korvbitarna över såsen. Toppa sedan med riven ost.
Grädda ca 5-7 minuter tills osten börjar få färg – bränn inte chipsen.

Servera direkt!

Bilder

Recept

Filtrera