Nubbesallad

Ingredienser

Utan nubbesallad är det ingen riktig jul, påsk eller midsommar i vår familj.

Sen gör jag den ganska ofta även resten av året och behöver aldrig någon speciell anledning att... Läs mer

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Koka potatisen och låt svalna. Koka äggen och låt svalna.

2

Gör majonnäs eller mät upp köpt. Blanda majonnäsen med gräddfil och kaviar. Smaka av och justera, eventuellt med lite salt. Låt stå och dra en liten stund medan du gör resten och smaka av igen.

3

Strimla purjolöken - tips är att inte först tvätta den utan först strimla och sedan lägga strimlorna i en skål med ganska mycket vatten, virvla runt strimlorna och sedan bara vänta tills vattnet stannar. Då har allt grus lagt sig på botten, löken flutit till ytan och man kan försiktigt fiska upp den. Torka den lätt med hushållspapper.

4

Hacka äggen - tips på snabb variant är att lägga dem i en äggskärare, först skiva på ena hållet och sen vända dem och skiva på andra hållet.

5

Skär matjessillen i bitar, inte för små, blir bara geggigt, tänk munsbit. Skär potatisen i bitar.

6

Hacka rödlök och gräslök. Vänd direkt ner löken i såsen (så att ingen smak går förlorad i oxidering). Spara lite gräslök till dekoration men vänta med att skära den till precis före servering.

7

Vänd ner ägg, potatis och sill. Lår stå igen en liten stund. Smaka av. Salta försiktigt om det behövs.

Receptet går utmärkt att göra dagen före. Då har jag mindre lök i från början och piggar upp salladen vid servering med nyhackad lök.

Bilder

Recept

Filtrera