En saftig högrevsburgare bräserad i stout med bacon, ost och senapsdressing.
Högrevsburgare blir enormt saftiga och smakrika av högrevsfärsen och bräseringen i det mörka... Läs mer
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram bacon och köttfärs.
Stek 8 skivor av baconet på galler i ugnen, i ca 15 minuter.
Skölj sallad och slunga den torr.
Hacka den gula löken fint.
Hacka ytterligare 3 baconskivor och stek hacket krispigt. Tillsätt löken och stek den mjuk.
Ta upp blandningen ur stekpannan men låt fettet vara kvar. Låt hacket svalna.
Blanda köttfärsen med lök- och baconhacket, worcestershire, salt och peppar.
Dela färsen i fyra lika stora delar och forma hamburgare.
Blanda crème fraiche med senap, lite i taget. Smaka av med en nypa salt. Den ska kännas ettrig.
Ställ fram stouten och osten bredvid stekpannan. Förbered också ett lock som passar pannan, eller folie.
Sätt stekpannan på hög värme, tillsätt lite extra olja om det behövs och lägg i hamburgarna. Stek dem i 4 minuter (rör dem inte).
Vänd dem och stek i ytterligare 1 minut på hög värme för att få stekyta.
Slå stouten över burgarna, sänk värmen och bräsera i 2 min. Sista minuten lägger du på ostskivorna och låter dem smälta under lock eller folie.
(Spara stekskyn som bas till en god sås en annan dag)
Rosta bröden.
Montera hamburgarna – först en klick dressing i botten, salladsblad, sedan burgaren, dressing, lök och bacon. Till sist hatten på.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!