Ölbräserad högrevsburgare

Ingredienser

En saftig högrevsburgare bräserad i stout med bacon, ost och senapsdressing. 

Högrevsburgare blir enormt saftiga och smakrika av högrevsfärsen och bräseringen i det mörka... Läs mer

45 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram bacon och köttfärs.

2

Stek 8 skivor av baconet på galler i ugnen, i ca 15 minuter.

Skölj sallad och slunga den torr.

3

Hacka den gula löken fint.

Hacka ytterligare 3 baconskivor och stek hacket krispigt. Tillsätt löken och stek den mjuk.

Ta upp blandningen ur stekpannan men låt fettet vara kvar. Låt hacket svalna.

4

Blanda köttfärsen med lök- och baconhacket, worcestershire, salt och peppar.

Dela färsen i fyra lika stora delar och forma hamburgare.

5

Blanda crème fraiche med senap, lite i taget. Smaka av med en nypa salt. Den ska kännas ettrig.

6

Ställ fram stouten och osten bredvid stekpannan. Förbered också ett lock som passar pannan, eller folie.

Sätt stekpannan på hög värme, tillsätt lite extra olja om det behövs och lägg i hamburgarna. Stek dem i 4 minuter (rör dem inte).

Vänd dem och stek i ytterligare 1 minut på hög värme för att få stekyta.

Slå stouten över burgarna, sänk värmen och bräsera i 2 min. Sista minuten lägger du på ostskivorna och låter dem smälta under lock eller folie.

(Spara stekskyn som bas till en god sås en annan dag)

7

Rosta bröden.

Montera hamburgarna – först en klick dressing i botten, salladsblad, sedan burgaren, dressing, lök och bacon. Till sist hatten på.

Bilder

Recept

Filtrera