Pankogratinerad torsk med örter, citron och parmesan

Ingredienser

Snabb, fräsch vardagsfisk med örter, citron och frasigt pankotäcke. Med mos & grönt blir det toppen!

Det fanns frysta ryggfiléer av torsk i frysen som jag plockade fram. Jag kom på att jag skulle kunna... Läs mer

35 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 200 grader. Salta lätt på fisken medan du förbereder krämen.

2

Blanda yoghurt med riven parmesan. Riv skalet av citronen och rör i tillsammans med ett par droppar saft. Rör ner örterna, salt och peppar och smaka av. Riv till sist i vitlöken.

3

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (fukta händerna, krama pappret och forma om det är ostyrigt). Lägg i fisken med lite mellanrum och torka den. Bred ut krämen över fisken, även på sidorna. Häll över panko och tryck fast den runt om som en panering.

4

Ringla olja över fisken (så bränner inte pankon). Gratinera i 12-15 min beroende på storlek. Sätt på grillen de sista två minuterna om fisken inte fått fin färg – passa noga.
Servera med potatis (mos är gott), grönsaker och citronklyftor. Skeda upp den goda oljan med örter och flingsalt i formen.   

Bilder

Recept

Filtrera