Snabb, fräsch vardagsfisk med örter, citron och frasigt pankotäcke. Med mos & grönt blir det toppen!
Det fanns frysta ryggfiléer av torsk i frysen som jag plockade fram. Jag kom på att jag skulle kunna... Läs mer
Värm ugnen till 200 grader. Salta lätt på fisken medan du förbereder krämen.
Blanda yoghurt med riven parmesan. Riv skalet av citronen och rör i tillsammans med ett par droppar saft. Rör ner örterna, salt och peppar och smaka av. Riv till sist i vitlöken.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (fukta händerna, krama pappret och forma om det är ostyrigt). Lägg i fisken med lite mellanrum och torka den. Bred ut krämen över fisken, även på sidorna. Häll över panko och tryck fast den runt om som en panering.
Ringla olja över fisken (så bränner inte pankon). Gratinera i 12-15 min beroende på storlek. Sätt på grillen de sista två minuterna om fisken inte fått fin färg – passa noga.
Servera med potatis (mos är gott), grönsaker och citronklyftor. Skeda upp den goda oljan med örter och flingsalt i formen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!