Patatas Bravas - tapas med potatis och dippsås

Ingredienser

Friterade potatisbitar att dippa i mustig tomatsås och även gärna med en klick aioli. Klassisk tapa och jättegott!

Råstekt potatis är ingen sensation men om man lägger tid på en kryddstark, fin tomatsås förvandlas... Läs mer

30 min Vegetarisk 6 port.

Gör så här

1

Blanda i alla kryddorna utom vitlöken i tomatsåsen. Ta lite i taget och smaka noga av hela vägen. Smaka, smaka och lägg till tills du tycker såsen är perfekt. Den ska vara rejält kryddstark. Tillsätt nu vitlök - pressad, hackad el riven. (Jag väntar alltid med färsk vitlök till sist för annars tar vitlökssmaken över och man får inte fason på de andra smakerna.)

Låt sedan smakerna mogna medan du förbereder potatisen. Strax före serveringen smakar du av igen, korrigerar om det behövs.   

2

Skär potatiden i tärningar eller munsbitar. Stek dem i rejält med olja tills de har fin färg och är mjuka rakt igenom. Känn efter med potatissticka. Salta.

Servera potatisen med såsen (och eventuellt aioli) bredvid i dippskål.

Bilder

Recept

Filtrera