Krämig ostpasta med söta vindruvor och knapriga nötter – perfekt för en köttfri måndag. Dessutom färdigt på en kvart (om du ugnstorkat druvorna i förväg).
Jag ugnstorkar vindruvorna halverade i 1.5 timme, 100C. Sötman koncentreras och möter den salta... Läs mer
Sätt ugnen på 100C. Halvera druvorna och lägg dem med snittytan upp. Torka dem i ca 1-1,5 tim.
Sätt på pastavatten och salta rejält. Koka pastan enligt förpackningen.
Skölj, skiva och hacka purjolök. Fräs den i en klick smör. Riv i vitlöken och fräs med en minut.
Tillsätt osten och låt smälta på medelvärme. När osten smält, häll i grädde och ev. philadelphia. Rör ihop och låt bli varmt. Koka inte.
Minuten före pastan är klar, vänd ner druvorna och nötterna (spar några till dekoration). Häll av pastavattnet och spara 1 dl som du späder såsen med till bra konsistens.
Smaka ev. av med en nypa salt men behövs nog inte eftersom pastakokvattnet är mycket salt, även ädelosten.
Häll såsen över pastan och blanda. Dekorera med några druvor och nötter. Vill du lyxa till det ytterligare kan du strö över några små små bitar ädelost (söte mannen vill alltid ha extra ost). Servera grönsallad till.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!