Queso Fresco - mexikansk färskost

Ingredienser

Färsk och smulig ost - klassisk topping som är ett måste om min taco ska se äkta mexikansk ut. Återigen lär oss Jonas Cramby i Taco Loco hur snabbt och enkelt det är att laga mexikansk gatumat från grunden.

Detta är en stor omgång och den håller flera veckor i kylen.

45 min Generell 1 port.

Gör så här

1

Koka försiktigt upp mjölken till ungefär 90 grader under omrörning och ta sedan av från värmen. Häll i ättikan och låt stå 20-30 min.

2

När ostmassan separerat från vasslen kryssar du snabbt med en kniv och häller den i en silduk eller tät sil. Låt sedan ostmassan rinna av i kylen över en bunke i minst 2 timmar eller över natten.

Den färdiga ostmassan ska vara ganska torr och smulig. Smaka av osten med salt och strö den sedan över dina tacos.

Bilder

Recept

Filtrera