Ricottakaka - som en italiensk cheesecake. Annorlunda och god till fikat. Gör den helst dagen före den ska ätas.
Jag hade en burk ricotta i kylen och funderade på vad jag kunde göra med den som var nytt och oprövat.... Läs mer
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten (ca 26 cm).
Separera äggen och ställ vitorna åt sidan. Vispa äggulor och socker poröst. Fluffa upp ricottan lite och tillsätt i äggsmeten. Vispa till slät smet.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner genom en sil, lite åt gången, i smeten. Rör sedan i grädde, mjölk och citronsaft och blanda väl.
Rengör visparna och torka dem. Vispa äggvitorna till ett skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Smeten får inte stå och sjunka ihop så häll den direkt i formen och strö över pinjenötterna.
Grädda i ca 50 minuter tills kakan fått färg. Kakan ska vara en aning kladdig i mitten.
Pudra florsocker över ricottakakan vid servering.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!