Fräsch och snabb ljummen sallad med varmrökt lax, krossad gurka, smörkokta rädisor, avokado, rödlök och en rivig sötstark senapsdressing. Vill man kokar man ett par potatis till.
Krossad gurka eller smashed som det kallas på engelska är supertrendigt just nu. Jaha, en ny grej... Läs mer
Om du väljer att ha potatis till börjar du med dem. Skala och sätt på potatisen.
Sätt ugnen på 80-90C för att värma laxen en aning. Sätt in den.
Dressing: Lägg senap i en vispskål. Tillsätt vinäger och vispa ihop. Tillsätt oljan i omgångar, först droppvis medan du vispar. Späd med lite vatten. Smaka av med salt och svartpeppar. Dressingen ska vara ganska tjock eftersom gurkan släpper en del vatten.
Skölj, ansa och halvera rädisorna. Lägg dem i en kastrull med smör och en nypa salt. Låt dem puttra några minuter i smöret, de blir helt ljuvliga. Häll av dem i en sil eller durkslag.
Skär av ändarna på gurkorna. Lägg dem på en skärbräda och krossa dem genom att banka med t ex botten av en kastrull. De delar sig gärna i fyra delar på längden. Ta en tesked och skrapa bort frön och det mittersta. Bryt sedan de krossade bitarna i lagom munsbitar, i olika storlekar. Det ska se slarvigt ut, några större, några mindre.
Klipp lite dill. Skiva löken. Blanda ihop salladen. Skär avokadon precis före servering så att den håller sig grön.
Servera dressingen och laxen bredvid (och eventuellt kokt potatis). Det är bättre att blanda ihop allt på tallriken så som man vill ha det.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!