Sås med rökta musslor

Ingredienser

En underbar sås med rökta musslor som smakar fantastiskt till fisk, kanske spöfiskad på sommarhalvåret. 

Jag älskar Moules Marinière, helst med lite rökig ton. Den här såsen fångar dessa favoritsmaker.

Såsen... Läs mer

30 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Tärna lök och rotselleri fint. Fräs i lite smör utan att det tar färg. Slå på vinet och koka ner till ca hälften.

2

Slå på fiskbuljong och grädde och låt puttra ihop en stund.

Mixa såsen och smaka av med salt och vitpeppar. Behövs lite syra kan man stänka i lite vitvinsvinäger eller citron.

3

När det är dags att servera värmer du såsen och ser om du behöver göra något åt konsistensen, eventuellt tunna den lite.

Lägg i hälften av musslorna (utan spad). Spara några till dekoration om du vill.

Mixa härligheten, värm lite försiktigt igen, smaka av.

Lägg i resten av musslorna om du inte tycker att röksmaken är för påträngande. Mixa igen och smaka av. Är du nöjd, värm försiktigt igen och blanka till sist av med en klick smör.

Bilder

Recept

Filtrera