Den här potatisomeletten är nog den vanligast av alla spanska tapas. Man äter den skuren i fyrkanter tillsammans med andra goda tapas.
Hemligheten med en riktigt god potatistortilla är att först låta potatisen långsamt bli klar.... Läs mer
Skala och tärna potatisen. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme och lägg i potatistärningarna. Låt dem långsamt steka tills de är mjuka. Känn med potatissticka. Låt lökhacket steka med i slutet.
Vispa ägg och salt. Fiska upp potatis och lök och blanda det varsamt med äggen. Häll äggröran i stekpannan. Stek tortillan tills den går att vända. Äggen ska ha stannat i botten och den ska ha fin färg.
Lägg en stor tallrik eller ett grytlock över stekpannan och stjälp upp. Tillsätt lite olja i stekpannan och låt tortillan glida tillbaka för att få färg på andra sidan och bli helt klar. Det tar ca 5–6 minuter.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!