Spansk tortilla de patatas - potatisomelett

Ingredienser

Den här potatisomeletten är nog den vanligast av alla spanska tapas. Man äter den skuren i fyrkanter tillsammans med andra goda tapas.

Hemligheten med en riktigt god potatistortilla är att först låta potatisen långsamt bli klar.... Läs mer

60 min Vegetarisk 6 port.

Gör så här

1

Skala och tärna potatisen. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme och lägg i potatistärningarna. Låt dem långsamt steka tills de är mjuka. Känn med potatissticka. Låt lökhacket steka med i slutet. 

2

Vispa ägg och salt. Fiska upp potatis och lök och blanda det varsamt med äggen. Häll äggröran i stekpannan. Stek tortillan tills den går att vända. Äggen ska ha stannat i botten och den ska ha fin färg.

Lägg en stor tallrik eller ett grytlock över stekpannan och stjälp upp. Tillsätt lite olja i stekpannan och låt tortillan glida tillbaka för att få färg på andra sidan och bli helt klar. Det tar ca 5–6 minuter.

Bilder

Recept

Filtrera