Tomatsoppa

Ingredienser

Ljuvlig, snabb tomatsoppa som smakar mycket och som smakar Italien! Så som jag alltid lagar min.

Servera soppan med bröd eller krutonger, massor med nyriven parmesan och toppa med basilika. Ringla... Läs mer

30 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Hacka gul lök. Halvera de små färska tomaterna.
Fräs löken i en kastrull på medelvärme med lite olja tills den är mjuk och glansig. Riv i vitlöken och låt fräsa med. Tillsätt torkad basilika, tomatpuré och buljongpulver och låt fräsa med i 3 minuter. Lägg i de färska tomaterna och låt röran fräsa ihop en stund tills tomaterna börjar gå sönder.

2

Tillsätt Mutti-tomaterna från burk, rödvinsvinäger och salt. Rör om. Tillsätt vatten (börja med 9 dl) och öka värmen så att soppan kommer i kok. Låt soppan småputtra utan lock i ca 15 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Är konsistensen bra? För tjock - tillsätt vatten, för tunn - låt den puttra utan lock en stund till.

Till slut, tillsätt parmesan och rör tills osten smält (utan att koka). Smaka av - mer salt? mer vinäger? mer parmesan?
Toppa soppan med hackad basilika och parmesan. Ringla olja över. Servera med bröd, mackor eller krutonger.

Bilder

Recept

Filtrera