Det här är min version av en klassisk italiensk maträtt som kallas Brasato al Barolo som kommer från regionen Langhe. Lägg till tid för 10 timmars marinering.
Rätten passar perfekt till krämig polenta eller potatismos ringlat med god sås från grytan. Baconet... Läs mer
Marinera oxbringan i vinet med lagerblad i 8 - 10 timmar i kylskåp.
Stek baconskivorna i en stekpanna på medelvärme. Stek dem försiktigt då de inte ska vara knapriga. Lägg de lätt stekta baconskivorna åt sidan och lämna kvar fettet i stekpannan.
Ta upp oxbringan ur vinet, spara marinaden.
Höj värmen i stekpannan med baconfettet och när det är rejält varmt, bryn köttet runt om med hjälp av en tång eller gaffel, några minuter på varje sida.
Placera det brynta köttet i en ugnssäker gryta och låt det svalna ett par minuter. Strö timjan på båda sidor av bringan. Linda baconskivorna runt steken och säkra dem med köksgarn.
Värm ugnen till 150°C.
Smält smöret i stekpannan tillsammans med det resterande baconfettet. Bryn lök, morötter, fänkål, selleri och vitlök i ca 5 minuter för att få lite fart på smakerna. Häll grönsakerna med stekfettet och resten av vinmarinaden över och runt oxbringan. Täck grytan med lock eller folie och börja den långsamma tillagningen.
Tillaga oxbringan i 3.5 till 4 timmar. Vänd steken och rör om i grönsakerna en gång i halvtimmen.
När den är klar ska oxbringan vara så mör att du kan skära igenom den med en sked. Ta bort köksgarnet och lagerbladen.
Skeda grönsakerna över köttet och servera!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!