Okej, så vad vet egentligen en tjej från södra Indien om friterad kyckling?
Till mitt försvar har jag i åratal sökt efter och följt de bästa recepten för den här älskade... Läs mer
Dela kycklingen i fyra delar. Vispa ihop mjölk och 4 tsk salt i en stor skål. Lägg i kycklingbitarna och låt dem marinera i kylen i 8-10 timmar.
Blanda mjölet med rice krispies, saltiner, 1 tsk salt, mangopulver och cayennepeppar. Lägg åt sidan.
Värm olja och smör i en djup och tung panna på medium-låg värme.
Vispa upp äggen i en skål. Täck kycklingbitarna med mjölblandningen och sen doppa kycklingen i de uppvispade äggen och slutligen tillbaka i mjölblandningen igen.
Fritera på medium-låg värme i 7-10 minuter på varje sida. (7 minuter för vingarna, 10 minuter för brösten). Värm inte oljan för varmt eftersom paneringen lätt då blir mörk och bränd på utsidan och köttet inte tillräckligt tillagat. Ha inte i för många bitar samtidigt i pannan.
Låt de rinna av en stund på hushållspapper och servera sedan varma med många servetter till hands!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!