Förra året åkte vi på safari till Serengetis slätter i Tanzania. Landskapet var hisnande och djurlivet var helt otroligt. Vi var i en annan värld, deras värld. Vi slog läger inte långt från ett vattenhål för att se så många djur som möjligt under de dagar vi var där.
Till min förvåning minns jag även maten med stor glädje. Vi hade en duktig kock som lagade överdådiga... Läs mer
Hetta upp oljan i en djup gryta på medelvärme. Tillsätt schalottenlöken och rör om i några minuter. Lägg i vitlöksklyftorna och ingefäran och fortsätt röra om. När schalottenlöken har börjat mjukna efter ungefär 4-5 minuter tillsätt lagerbladen och den krossade chilin och fräs i ytterligare någon minut.
Tillsätt pumpaköttet, salt och currypulver. Rör om och koka ihop i ungefär 10 minuter.
Höj värmen och häll i den varma hönsbuljongen. Sätt på locket och låt soppan koka upp. Sänk värmen direkt när det börjar koka och låt det sjuda i ytterligare 30 minuter, rör om och mosa pumpan var 5:e minut. Rörandet och mosandet gör pumpabitarna mindre efter hand. Tillsätt palmsockret och kokosmjölken efter halva tiden (efter 15 min) och rör om.
När det har sjudit i 30 minuter, plocka upp lagerbladen ur soppan. Mixa sedan soppan med en stavmixer tills den blir krämig.
Värm den mixade soppan i ca 10-15 minuter, smaka av med salt om det behövs.
Garnera med hackad gräslök (eller annan ört/krydda) precis innan servering.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!