De här nötterna är perfekta som ett tilltugg till drinken eller bara som snacks.
Nötterna ska helst serveras direkt och tar bara några minuter i ugnen. De har en tendens att försvinna... Läs mer
Värm ugnen till 200°C. Lägg aluminiumfolie på en bakplåt.
Lägg pekannötterna i ett lager på bakplåten. Separera nötterna från varandra.
Vispa lönnsirap och chilipulver med en gaffel i en liten skål. Häll sedan blandningen över nötterna. Täck nötterna helt med blandningen genom att vända runt dem på plåten.
Ställ plåten i ugnen och ugnsbaka i 10-12 minuter eller tills du ser att lönnsirapen precis börjar bli gyllene. Var försiktig så att du inte bränner dem.
Tag sedan ut plåten och lägg över nötterna på ett fat. Var noga med att de inte ligger på varandra varandra, om de hamnar i en hög klistrar de ihop.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!