Heta kanderade pekannötter

Ingredienser

De här nötterna är perfekta som ett tilltugg till drinken eller bara som snacks.

Nötterna ska helst serveras direkt och tar bara några minuter i ugnen. De har en tendens att försvinna... Läs mer

20 min Generell 2 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 200°C. Lägg aluminiumfolie på en bakplåt.

2

Lägg pekannötterna i ett lager på bakplåten. Separera nötterna från varandra.

3

Vispa lönnsirap och chilipulver med en gaffel i en liten skål. Häll sedan blandningen över nötterna. Täck nötterna helt med blandningen genom att vända runt dem på plåten.

4

Ställ plåten i ugnen och ugnsbaka i 10-12 minuter eller tills du ser att lönnsirapen precis börjar bli gyllene. Var försiktig så att du inte bränner dem.

5

Tag sedan ut plåten och lägg över nötterna på ett fat. Var noga med att de inte ligger på varandra varandra, om de hamnar i en hög klistrar de ihop.

Bilder

Recept

Filtrera