Kalkonvårrullar med daddel-myntasås

Ingredienser

Vårrullar är en populär indisk rätt som ofta serveras ute på gatorna i Indien. De lagas genom att rulla grönsaker eller kött i en så kallad roti (tunt indiskt bröd).

Padma gör sin egen variant av denna traditionella rätt med tortillas och kalkon (kyckling går bra),... Läs mer

80 min Asiatiskt 4 port.

Gör så här

1

Använd en stor stekpanna och värm 1 1/2 msk rapsolja. Tillsätt lök, ingefära och vitlök och fräs på medelvärme, rör om mellan varven tills löken är nästan genomskinlig, ca 5 minuter. Tillsätt curry och amchoor och fräs under omrörning tills kryddorna börjar dofta, ca 1 minut. Tillsätt kalkonen och sojan och och låt puttra ihop tills köttet är genomstekt, ca 10 minuter. Rör i basilikan och citronsaften och smaka av med salt.

2

Använd en medelstor kastrull, värm rapsolja till 175° värme.
Lägg en tortilla på en arbetsyta. Ta ca 2 matskedar av kalkonfyllningen och sprid över den nedre tredjedelen av tortillan. Rulla försiktigt tortilla runt fyllningen. Fäst rullarna med två tandpetare. Upprepa med resten av tortilla-bröden.

3

Stek rullarna 3-4 i taget tills de fått fin färg och är knapriga, vänd en gång. Stek ca 4 min per omgång rullar. Låt rullarna rinna av på hushållspapper. Ta bort tandpetarna och servera rullarna med daddel-mynta sås.

4

Dippsåsen: lägg alla ingredienser förutom saltet i en mixerskål och mixa tills du får en slät sås. Smaka av med salt och servera till vårrullarna. 

Bilder

Recept

Filtrera