Kycklingsoppa med spiskummin och citrongräs

Ingredienser

Den här soppan värmer och är helt perfekt en kall och regnig kväll.
Jag vet att det är många ingredienser men egentligen är det bara att fräsa alla kryddorna, lägga i kycklingen hel, täcka med vätska och låta det småputtra tills köttet lossnar från benen.

Soppan innehåller många av de ingredienser som används i asiatiska kurer för att bota förkylning... Läs mer

110 min Kyckling 6 port.

Gör så här

1

Hetta upp 3 msk olivolja i en stor och djup kastrull på medelvärme. Tillsätt spiskummin, fräs medan du rör i två minuter. Dela citrongrässtjälkarna på längden och dela dem i stora bitar, skiva chilifrukterna, riv ingefäran och tillsätt sedan allt i kastrullen tillsammans med den finhackade löken, krossade vitlöken, kryddnejlikorna och limebladen. Rör om och låt det fräsa i fyra minuter.

2

Skala och skär morötterna i 1 cm stora bitar. Skala potatisarna och dela dessa i 16 st delar. Lägg dem i kastrullen och rör om.

3

Fyll kycklingen med den hela skalade löken och lägg kycklingen i kastrullen. Vänd runt den ordentligt i kryddorna. Häll sedan över kycklingbuljongen och tillsätt extra varmt vatten om det behövs för att precis täcka kycklingen. Låt det sjuda i 70-80 minuter.

4

Ta sedan ur kycklingen försiktigt. Se till att även den buljong som finns inuti kycklingen hälls tillbaka i kastrullen så att den inte går till spillo. Låt kycklingen svalna på en skärbräda och kasta löken som var inuti.

5

Sänk värmen på kastrullen och tillsätt selleristjälkarna skurna i 2.5 cm stora bitar. Lossa kycklingen från benen medan sellerin tillagas. Skär kycklingen i munsbitar och lägg tillbaka i grytan. Rör om och låt det puttra tills sellerin är klar och fortfarande har lite tuggmotstånd. Det tar bara några minuter. 

6

Smaka av med salt om det behövs.

7

Ta bort citrongrässtjälkarna och limebladen innan servering.

Bilder

Recept

Filtrera