Potatis Masala - Podi Mas

Ingredienser

Det här är ett gammalt recept från södra Indien som kallas för Podi Mas.

Min mor brukade göra den här rätten när min morbror Vichu besökte oss. (Jag visste vem som skulle... Läs mer

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Koka potatisarna i 35 - 40 minuter. Sila av och låt dem svalna, skala sedan potatisarna och dela dem i kvartar.

2

Värm en stor panna på mediumvärme och tillsätt oljan, linser och senapsfröna. När senapsfröna börjar poppa så tillsätts den hackade löken, chilin och ingefäran. Rör om i 5 minuter. Linserna bör bli gyllenbruna och löken glansig.

3

Tillsätt potatis i pannan och smaka av med salt och gurkmeja. Mosa potatismixen med en träsked och blanda runt ordentligt. Flytta pannan från värmen och rör i koriander och citronjuice. Servera varm.

Bilder

Recept

Filtrera