En rustik och lantlig soppa på blandad svamp.
När jag bodde i Italien lärde jag mig den stora kökshemligheten att alltid spara kanterna av parmesanosten... Läs mer
Hetta upp olja och smör på medelvärme i en stor gryta. Rör i vitlök och lagerblad när smöret börjar smälta. Tillsätt den hackade löken efter 2-3 minuter och fräs i några minuter tills löken blivit glansig och mjuk. Tillsätt nu all färsk svamp tillsammans med chiliflarnen och timjan. Lägg på ett lock på och låt koka ihop ca 10-12 minuter, rör då och då.
Medan svampen tillagas, koka upp vatten och ta från värmen. Blötlägg de torkade kantarellerna i det heta vattnet i 10 minuter. Plocka upp kantarellerna och spara vätskan. Hacka kantarellerna och lägg dem i soppan tillsammans med vätskan de blötlades i.
Tillsätt nu kycklingbuljong, potatis, gräslök och ostkanten. Låt soppan tillagas i ytterligare 35-40 minuter.
När den är färdig, ta bort lagerbladen och ostkanten. Rör i den hackade persiljan och smaka av med salt. Serveras het.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!