Jag är svag för allt som är panerat och friterat, men det kan vara stökigt att göra hemma och det brukar inte gynna midjan. Det här är ett lätt recept och du slipper krånglet med att fritera.
Skär calamarin i ringar och tvätta den noggrant, det går även bra att använda fryst calamari om du inte får tag i färsk. Låt den då tina ordentligt först.
2
Lägg calamarin i mjölken och blanda runt så att alla delar täckts av mjölk.
3
Smält ihop smör tillsammans med olivolja på mediumvärme i en stekpanna.
4
Skaka calamarin för att göra dig av med överflödig mjölk. Blanda sen med ströbröd och salt i en påse. Skaka om ordentligt så att all bläckfisk täcks av bröd.
5
Stek calamarin tills att den är fin och krispig men utan att bli gummiaktig. Ungefär 3-4 minuter.
6
Häll i hackad tomat, persilja, jalapeños, grovkornigt salt och citronjuice. Ta av stekpannan från plattan och servera omedelbart.
Bilder
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!