Ädelost och pepparkaka är en fin förlovning. Men utan ett glas fin portvin blir det aldrig ett giftermål. Servera gärna mina vinkokta päron till kakan.
Värm ugnen till 175 grader. Krossa pepparkakorna. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Blanda smöret med pepparkakskrosset och tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Ställ in formen i ugnen och grädda pepparkaksbotten i 10 min. Låt svalna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Blanda under tiden de båda ostarna till en slät kräm. Tillsätt gräddfilen och rör försiktigt tills allt är blandat.
Ta upp gelatinbladen, smält dem med någon matsked av ostkrämen i en kastrull på svag värme och blanda sedan ner alltsammans i krämen. Häll ostfyllningen i formen, ställ i kylen och låt stelna. Servera med mina vinkokta päron eller något annat sött tillbehör.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!