Äpple- och kardemummakaka

Ingredienser

Nu när hösten är runt hörnet finns det inget härligare än att börja baka med svenska äpplen. Här har ni recept på min saftiga äpple- och kardemummakaka. 

90 min Baka 8 port.

Gör så här

1

Äppelblandning: Skala, kärna ur och tärna äpplena i 0,5 cm stora tärningar. Lägg bitarna i en bunke, tillsätt kanel och strösocker och blanda. Ställ åt sidan.

2

Kaka: Sätt ugnen på 170 grader. Smöra och mjöla en rund sockerkakform som rymmer minst 1,5 liter.

3

Sikta ner vetemjöl, bakpulver, salt, kardemumma, vaniljsocker i en bunke. Vispa smöret luftigt, tillsätt sockret och vispa fluffigt.

4

Tillsätt 1 ägg i taget och blanda väl. Blanda ner de torra ingredienserna med lite i taget av filmjölken och rör ihop till en slät och fin smet.

5

Fyll hälften av formen med smet och strö sedan över äppelbitarna och toppa med resterande smet. 

6

Grädda mitt i ugnen i 45-50 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad.

7

Låt kakan svalna i formen i 10 minuter. Vänd ur kakan och låt den svalna helt på galler. Pudra över florsocker.

Bilder

Recept

Filtrera