Kycklingben är saftigt kött. De här penslade jag med citron och olja innan jag la dem på grillen. Sen glaserade jag dem efter en stund med en stark sås med lite rökig smak.
BBQ-sås: Rör ihop chilisås, ketchup, senap och rapsolja till en jämn sås i en kastrull. Tillsätt farinsocker och liquid smoke (el whisky). Pressa i vitlöksklyftorna och blanda ner chilipulver och kajennpeppar. Låt koka upp och sedan sjuda någon minut. Dra såsen åt sidan och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Kyckling: Pensla kycklingbenen med lite olja och pressad citron. Salta och peppra. Grilla kycklingbenen runt om och pensla dem med BBQ-såsen efter ca 10-15 minuter. När köttet är klart efter ytterligare ca 5 minuter ska köttsaften vara klar.
Serveras gärna med coleslaw, baguette och en iskall öl.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!