Biffstek med smörslungad lök

Ingredienser

Det handlar om nyanser och åter nyanser i matlagning. Löken är en viktig faktor i den här rätten.

Det finns två skolor vad gäller tillagningen. Som bakåtsträvare borde jag förespråka att löken... Läs mer

45 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Skala och skiva löken. Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret.

2

Häll över buljongen när löken är mjuk och har fått fin färg. Koka ihop till en mustig steksky. Smaka av med salt och peppar. 

3

Banka ut biffarna med en köttklubba eller liknande till 1 cm tjocklek. Salta och peppra på båda sidor. Stek dem i resten av smöret på hög värme i en stekpanna, 2–3 minuter på varje sida, biffarna ska vara rosa inuti. 

4

Häll skyn över biffarna, lägg på den stekta löken och strö över hackad persilja.

5

Servera gärna med saltgurka och kokt potatis, helst mjölig så att du kan mosa potatisen i den goda skyn. 

Bilder

Recept

Filtrera