Böcklingröra serveras som den är på julbordet eller på en bit kavring mitt i julstöket. Även gott på buffébordet eller som vickning året runt.
Föreställ dig att du jobbar som kallskänka på Stadshuskällaren år 1950 och låt inga småben... Läs mer
Ta bort skinnet från böcklingen och dela köttet i bitar.
Blanda böcklingen med majonnäs och creme fraiche eller gräddfil.
Tärna äpplet fint. Skala och finhacka rotsellerin och löken. Blanda ner alltsammans i böcklingsmeten och tillsätt kapris och kaprisspadet. Rör om så att allt blandar sig. Smaka av med citronsaft och salt och peppar.
Om ni gör en macka, klicka böcklingröran på salladsblad på smörade tunna skivor kavring och garnera med skivade rädisor, skivad rödlök, hackad gräslök och en skiva citron. Lägg gärna till ett skivat kokt ägg.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!