Jag fattar att man kan tycka att det är jobbigt att sätta ox- och viltfond. Men det finns ingen... Läs mer
Jag fattar att man kan tycka att det är jobbigt att sätta ox- och viltfond. Men det finns ingen ursäkt för att inte göra egen grönsaksbuljong. Morot, lök, rotselleri, kålrot, palsternacka, persiljestjälkar, vatten och salt är allt som behövs. Eftersom gröna ärtor är så karakteristiskt söta måste man möta upp dem med en mustig buljong med ordentlig sälta. Salt är smakbäraren med stort S.
Dryckestips:
LYXIGT BUBBEL
Ett glas champagne och du får en lyxmåltid. Prova Louis Roederer Brut Premier som har en fin balanserad smak med inslag av äpplen, citrus, grädde, nötter och rostat bröd. Slå gärna lite champagne i soppan också.
ENKLARE BUBBEL
Väljer du ett franskt mousserande vin istället för champagne kommer du billigare undan. Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut kostar bara en bråkdel av champagnen ovan men ger nästan samma upplevelse. Det kommer från Bourgogne och är gjort på samma sätt som man gör champagne. Smaken är torr och fruktig med inslag av kex och grape frukt.
ÄRTIG DRINK
Mixa gröna ärtor, avokado, vatten och is i en blender. Lägg gärna i lite mynta också för en friskare känsla.
Läs mindre