Det är något så sagolikt fräscht över ett vitkålshuvud med dess milda gröna skiftningar ju längre in mellan bladen man kommer. Hur kan jag gå upp så i ett jäkla vitkålshuvud? Hur är det med mitt huvud egentligen?
Lägg köttet i en stor kastrull, täck med vatten och låt koka upp. Tillsätt saltet. Skumma och lägg i pepparkorn, kryddnejlikor och lagerblad. Låt koka på svag värme (ca 1 timme/kg) tills köttet släpper från benen. Ställ kastrullen kallt, gärna över natten.
2
Lyft bort fettet som stelnat och ligger ovanpå buljongen. Lossa köttet från benen och ansa bort eventuella senor. Spara buljongen och skär köttet i 3-4 cm stora bitar.
3
Ansa vitkålen och ta bort stocken. Skär kålen i 2-3 cm breda strimlor.
4
Varva kål, kött och kummin (efter behag) i en stekgryta och häll över buljongen så att det knappt täcker kålen. Koka tills kålen känns mjuk.
5
Severa får i kålen med kokt potatis.
Bilder
Vill du ha vin & mattips från mig?
Självklart skickas det lagom till helgen!
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!