Får i kål

Ingredienser

Det är något så sagolikt fräscht över ett vitkålshuvud med dess milda gröna skiftningar ju längre in mellan bladen man kommer. Hur kan jag gå upp så i ett jäkla vitkålshuvud? Hur är det med mitt huvud egentligen?

80 min Lamm 4 port.

Gör så här

1
Lägg köttet i en stor kastrull, täck med vatten och låt koka upp. Tillsätt saltet. Skumma och lägg i pepparkorn, kryddnejlikor och lagerblad. Låt koka på svag värme (ca 1 timme/kg) tills köttet släpper från benen. Ställ kastrullen kallt, gärna över natten.
2
Lyft bort fettet som stelnat och ligger ovanpå buljongen. Lossa köttet från benen och ansa bort eventuella senor. Spara buljongen och skär köttet i 3-4 cm stora bitar.
3
Ansa vitkålen och ta bort stocken. Skär kålen i 2-3 cm breda strimlor.
4
Varva kål, kött och kummin (efter behag) i en stekgryta och häll över buljongen så att det knappt täcker kålen. Koka tills kålen känns mjuk.
5
Severa får i kålen med kokt potatis.

Bilder

Recept

Filtrera