Om jag drev krog skulle jag laga fisksoppa à la minute, till exempel den här med musslor och räkor. I soppan & i glaset ett torrt vitt vin.
Har man bara en välgjord fiskbuljong att starta med kan man lägga i musslorna i kastrullen och sedan... Läs mer
Skär fisken i stora kuber. Skala räkorna. Lägg åt sidan så länge. Skala och strimla morötterna och löken. Skölj och strimla fänkålen och purjolöken. Fräs strimlorna i smör och häll på vin och buljong. Lägg ner lagerbladet och låt koka i cirka 10 minuter.
Borsta eller skrapa musslorna noga. Släng dem som är trasiga och dem som inte stänger sig när du knackar på skalet. Lägg ner musslorna i soppan och låt koka i 3 minuter under lock, tills de precis har öppnat sig.
Tillsätt fisken och låt sjuda i ytterligare 2–3 minuter.
Lägg ner räkorna och låt soppan få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar och servera soppan med en baguette.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!