Fisksoppa med räkor och musslor

Ingredienser

Om jag drev krog skulle jag laga fisksoppa à la minute, till exempel den här med musslor och räkor. I soppan & i glaset ett torrt vitt vin.

Har man bara en välgjord fiskbuljong att starta med kan man lägga i musslorna i kastrullen och sedan... Läs mer

35 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Skär fisken i stora kuber. Skala räkorna. Lägg åt sidan så länge. Skala och strimla morötterna och löken. Skölj och strimla fänkålen och purjolöken. Fräs strimlorna i smör och häll på vin och buljong. Lägg ner lagerbladet och låt koka i cirka 10 minuter.

2

Borsta eller skrapa musslorna noga. Släng dem som är trasiga och dem som inte stänger sig när du knackar på skalet. Lägg ner musslorna i soppan och låt koka i 3 minuter under lock, tills de precis har öppnat sig.
Tillsätt fisken och låt sjuda i ytterligare 2–3 minuter.
Lägg ner räkorna och låt soppan få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar och servera soppan med en baguette.

Bilder

Recept

Filtrera