Friterad Camembert med Hjortonsylt

Ingredienser

En lyxig liten rätt som bara smälter på tungan. Panera osten tills den blir härligt gyllenefärgad och servera med varm hjortonsylt.

45 min Generell 4 port.

Gör så här

1
Häll det kalla vattnet i en djup tallrik och vispa upp äggen i en annan djup tallrik.
2
Häll mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik.
3
Dela osten i fyra lika delar och panera dem genom att först vända dem i vattnet, därefter mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet.
4
Var noga med att alla ytor av osten täcks ordentligt vid varje moment i paneringen.
5

Värm upp oljan till 180°C i en stor tjockbottnad kastrull. Släpp sedan försiktigt ner två av ostbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna. Fritera inte alla ostbitarna samtidigt då temperaturen på oljan sänks mycket då. Ta två i taget.

6

Hantera ostbitarna varsamt då de lätt går sönder. Ett tips är att ha locket till kastrullen i närheten så att du snabbt kan lägga på det och stänga värmen om oljan kokar över eller fattar eld.

7
Klipp sedan persiljan i små knippen, fritera dem hastigt och låt de sedan rinna av på ett hushållspapper.
8
Värm hjortronsylten försiktigt i en kastrull.
9
Servera den friterade osten och persiljan genast med den varma hjortronsylten.

Bilder

Recept

Filtrera