Gulaschsoppa på vildsvin

Ingredienser

Vildsvinsköttet passar utmärkt i en stark och het gulaschsoppa då det är så mustigt och smakrikt. Använd starkt paprikapulver och snåla inte med tomatpurén!

120 min Soppa 4 port.

Gör så här

1
Skär köttet i centimeterstora tärningar, skala och hacka löken och vitlöken. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
2
Bryn köttet i smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör sedan ner alla ingredienser förutom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
3

Tillsätt sedan buljongen och lite salt och peppar. Låt det koka upp, sänk sedan värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 90 min.

4
Smaka av med salt och peppar och servera soppan i djupa skålar med en klick gräddfil och ett nybakat bröd.

Bilder

Recept

Filtrera