Honungsglaserade revbensspjäll

Ingredienser

Servera revbensspjällen med potatismos och gärna lite coleslaw. Spjällen kan man spara och äta kalla som snacks.

120 min + 1 dygn marinera i kyl Kött 4 port.

Gör så här

1

Dag 1 - marinaden: Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en kastrull och värm upp under omrörning. Se till att sockret löser sig och smälter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör marinaden slät. Låt den svalna.

2

Pensla marinaden över revbenen och lägg dem i en stor plastpåse. Låt marinera i kylskåpet i 1 dygn.

3

Dag 2: Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut spjällen ur plastpåsen och pensla på ordentligt med marinad. Släng inte marinaden som blir kvar i påsen.

4

Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna och ställ in den i ugnen när ugnen blivit varm. Vänd spjällen efter cirka 30 minuter och pensla på mer marinad.

5

Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme och pensla på marinad flera gånger under stektiden. Köttet ska bli knaprigt på ytan.

6

Stek spjällen tills köttet lätt släpper från benen. Servera med coleslaw och potatismos.

Bilder

Recept

Filtrera