Kalvfilé Oscar

Ingredienser

Oscaaaaaar och inte Oscar. Det hör man ju själv att även om man slutat tala franska vid hovet på Oscar II:s tid, så nog faaaaaan lade man till ett franskt uttal då och då när andan föll på.

70 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Skala och hacka schalottenlöken till choronsåsen. Koka ihop lök, vinäger, peppar och persiljestjälkar tills hälften återstår. Sila av.

2

Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra åt sidan.

3

Lägg äggulorna i en skål, tillsätt vinägerreduktionen och ställ skålen i ett vattenbad. Låt sjuda. Vispa hela tiden tills äggblandningen blir luftig och fingervarm.

4

Droppa ner det skirade fingervarma smöret, dock ej den vita bottensatsen, i en tunn stråle under kraftig vispning. Tillsätt tomatpuré, hackad persilja och dragon och smaka av med salt och peppar.

5

Salta och peppra köttet. Stek skivorna på båda sidor i smör på medelvärme, cirka 2 minuter på varje sida. De ska vara lätt rosa inuti.

6

Ringla ut såsen i form av bokstaven O på tallriken. Placera två köttbitar i mitten och lägg på två kokta sparrisar som en romersk tvåa. Garnera med en hummerklo och en kvist kryddgrönt.

7

Servera med stekt potatis.

Bilder

Recept

Filtrera