Kalvfond

Ingredienser

Det tar lite tid att göra en riktigt bra fond men med detta recept kommer ni aldrig att vilja köpa färdig fond igen.

Denna fond går att frysas in i bitar och användas vid behov.

390 min Generell 1 port.

Gör så här

1
Värm ugnen till 225°C
2
Placera ut kalvbenen på en långpanna och sätt in dem i den varma ugnen.
3
Skala och skölj alla grönsaker noggrant. Skär sedan alla grönsaker i grova bitar.
4
Ta ut långpannan med benen och rör om och tillsätt grönsakerna. Ställ in i ugnen tills benen har blivit rostade och fått färg.
5
Häll sedan över tomatpurén och rosta i ytterligare några minuter.
6
Ta nu ut långpannan från ugnen och skrapa ner allt innehåll i en stor gryta, fyll på med vatten så att det täcker de rostade benen och grönsakerna.
7
Koka upp grytan och skumma av skyn. Tillsätt nu kryddorna och låt fonden stå och sjuda på en låg temperatur i 5 till 6 timmar.
8
Efter 5 till 6 timmar så är det dags att sila av innehållet till en lös fond, benen och grönsakerna kan nu kastas. Koka sedan ner fonden tills den har fått en kraftig smak.

Bilder

Recept

Filtrera