Här handlar det om filén, inte steken, och den ska absolut vara rosa inuti.
Värm ugnen till 175°.
Salta och peppra filén. Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja och bryn filén runtom. Lägg filén i en ugnsform.
Ställ in filén i ugnen och ugnsbaka den i 40–50 minuter tills innertemperaturen är 60°. Låt vila.
Skala och finhacka löken och vitlöksklyftan till rödvinssåsen. Skiva champinjonerna. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek löken och champinjonerna tills de fått färg. Häll ner vinet och köttbuljongen. Låt koka ihop tills knappt hälften återstår. Sila såsen. Vispa ner smöret, lite i taget, strax före serveringen.
Skär svampen i bitar och stek den i smör i en stekpanna, salta och peppra.
Skär köttet i tunna skivor, häll såsen över köttet, strö över svampen och servera med pressad potatis och kokta haricots verts.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!