Kalvytterfilé med rödvinssås

Ingredienser

Här handlar det om filén, inte steken, och den ska absolut vara rosa inuti.

70 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 175°.

2

Salta och peppra filén. Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja och bryn filén runtom. Lägg filén i en ugnsform.

3

Ställ in filén i ugnen och ugnsbaka den i 40–50 minuter tills innertemperaturen är 60°. Låt vila.

4

Skala och finhacka löken och vitlöksklyftan till rödvinssåsen. Skiva champinjonerna. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek löken och champinjonerna tills de fått färg. Häll ner vinet och köttbuljongen. Låt koka ihop tills knappt hälften återstår. Sila såsen. Vispa ner smöret, lite i taget, strax före serveringen.

5

Skär svampen i bitar och stek den i smör i en stekpanna, salta och peppra.

6

Skär köttet i tunna skivor, häll såsen över köttet, strö över svampen och servera med pressad potatis och kokta haricots verts.

Bilder

Recept

Filtrera