Kolja med ägg- och persiljesås

Ingredienser

En barnmatsvarningsrätt, mjuk och mild.

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Koka äggen till såsen i 8 minuter. Lägg dem i kallt vatten för att kallna. Skala och hacka äggen. Skölj och hacka persiljan.

2

Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet. Vispa tills mjölet löst sig i smöret. Tillsätt mjölk och grädde och vispa så att det blir slätt och fint. Sjud på svag värme i 5–10 minuter. Vispa eller rör ofta så att det inte bränner fast i botten.

3

Blanda ner äggen och persiljan i såsen. Smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar. Ställ såsen åt sidan så länge.

4

Koka upp vatten och salt i en kastrull.

5

Skala och skär löken och purjolöken i bitar. Skala och skiva moroten. Lägg ner alltsammans i kastrullen och tillsätt vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Låt koka i 5 minuter.

6

Lägg i fisken när vattnet stormkokar, koka upp och dra åt sidan. Låt stå under lock i 5–7 minuter tills köttet vitnat.

7

Värm såsen under tiden och servera den sedan till den kokta fisken. Garnera med en persiljekvist och servera med kokt potatis.

Bilder

Recept

Filtrera