En barnmatsvarningsrätt, mjuk och mild.
Koka äggen till såsen i 8 minuter. Lägg dem i kallt vatten för att kallna. Skala och hacka äggen. Skölj och hacka persiljan.
Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet. Vispa tills mjölet löst sig i smöret. Tillsätt mjölk och grädde och vispa så att det blir slätt och fint. Sjud på svag värme i 5–10 minuter. Vispa eller rör ofta så att det inte bränner fast i botten.
Blanda ner äggen och persiljan i såsen. Smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar. Ställ såsen åt sidan så länge.
Koka upp vatten och salt i en kastrull.
Skala och skär löken och purjolöken i bitar. Skala och skiva moroten. Lägg ner alltsammans i kastrullen och tillsätt vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Låt koka i 5 minuter.
Lägg i fisken när vattnet stormkokar, koka upp och dra åt sidan. Låt stå under lock i 5–7 minuter tills köttet vitnat.
Värm såsen under tiden och servera den sedan till den kokta fisken. Garnera med en persiljekvist och servera med kokt potatis.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!