Köttfärslimpa med ugnsstekta tomater

Ingredienser

Den här rätten rockar fett. Tänk på att löken ska svettas långsamt och bara bli gyllenbrun - inga brända bitar!

85 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 175°C.

2

Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 minuter.

3

Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör tills den fått lite färg. Låt svalna. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, lök, salt och peppar. Arbeta den väl.

4

Forma färsen till en avlång limpa. Täck den med baconskivor och lagerblad och lägg den i en stor smord ugnsform.

5

Halvera tomaterna och lägg dem runt om köttfärslimpan. Skala och strimla rödlöken. Lägg strimlorna på tomaterna och salta och peppra. Sätt in formen i ugnen och stek i 45-60 minuter.

6

Servera köttfärslimpan med tomaterna och kokt potatis eller potatismos. Garnera med färska timjankvistar.

Bilder

Recept

Filtrera