Kyckling i ugn

Ingredienser

Att laga helstekt kyckling i ugn är enkelt.

Man kryddar bara lite och stoppar sen in hela kycklingen i ugnen och serverar den med en god sås.... Läs mer

120 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Varm ugnen till 175°.

2

Skala och skär löken och vitlöken i bitar. Skär bort skalet på citronen och skär den i bitar. Fyll kycklingen med lök, vitlök och citron samt dragonkvistarna. Salta och peppra kycklingen runtom och lägg den i en ugnssäker form.

3

Rör ner sojan i buljongen och häll lite av den i formen. Sätt in formen mitt i ugnen och stek kycklingen i 1 1⁄4 – 1 1⁄2 timme. Ös den ofta med buljongen och tillsätt mer efter hand. Höj värmen till 250° mot slutet så att kycklingen får fin färg.

4

Häll skyn från kycklingen, dragon och vispgrädde i en kastrull och koka ihop tills cirka hälften återstår och såsen har lagom konsistens. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

5

Skär potatisen i bitar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Tillsätt potatisen, strö över ströbrödet, salta och peppra och stek potatisen gyllenbrun. Skaka pannan ofta.

6

Koka upp lättsaltat vatten och lägg i haricots vertsen. Koka dem mjuka, cirka 5 minuter, och häll sedan bort vattnet. Lägg i en smörklick, rör runt och salta.

7

Servera kycklingen med sås, potatis och haricots verts. 

Bilder

Recept

Filtrera