Lerpottasill

Ingredienser

En klassisk sillrätt som är ett måste på midsommarbuffén!

30 min Fisk 8 port.

Gör så här

1

Vattna ur den salta sillen i kallt vatten i cirka 9 timmar eller använd färdig inläggningssill på burk.

2

Skala mandelpotatisen och lägg den i en kastrull med lättsaltat vatten.

3

Lägg sillen på ett fat som passar att ställa över kastrullen med potatisarna.

4

Klicka på lite smör över sillen.

5

Ställ sedan fatet med sill över den kokande kastrullen när potatisen har fått koka i cirka 10 minuter.

6

Lägg på ett lock över fatet och låt sillen ångkokas i 8 till 10 minuter medan potatisen kokar.

7

Finhacka äggen och lökarna under tiden som sillen och potatisen tillagas. Och smält smöret försiktigt i en liten kastrull.

8

Strö ägg och lök över sillen.

9

Avsluta sedan med att hälla det heta smöret över sillen och strö över den fint skurna dillen. Servera med mandelpotatisen.

Bilder

Recept

Filtrera