Lindgårdens fantastiska saffranspannkaka

Ingredienser

En gotländsk efterrätt som äts med salmbärssylt och vispgrädde.

60 min Dessert 6 port.

Gör så här

1
Blanda ris med vatten och salt i en kastrull.
2
Koka upp riset och sänk sedan värmen och låt det koka i 10 minuter.
3
Häll över mjölken och låt det koka upp under omrörning.
4
Sänk värmen och koka riset försiktigt under lock i ungefär 45 minuter. Rör om då och då. Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt gröten svalna lite.
5
Ställ ugnen på 200°C
6
Hacka mandeln och tillsätt denna i gröten tillsammans med ägg, socker, russin och saffran. Tillsätt konjaken, blanda ihop och smaka av.
7
Häll upp grötsmeten i en ugnsfast form och låt saffranspannkakan stå i ugnen i 20-30 minuter.
8
Saffranspannkakan serveras sedan ljummen ackompanjerad av salmbärssylt och vispad grädde.

Bilder

Recept

Filtrera