Koka upp riset och sänk sedan värmen och låt det koka i 10 minuter.
3
Häll över mjölken och låt det koka upp under omrörning.
4
Sänk värmen och koka riset försiktigt under lock i ungefär 45 minuter. Rör om då och då. Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt gröten svalna lite.
5
Ställ ugnen på 200°C
6
Hacka mandeln och tillsätt denna i gröten tillsammans med ägg, socker, russin och saffran. Tillsätt konjaken, blanda ihop och smaka av.
7
Häll upp grötsmeten i en ugnsfast form och låt saffranspannkakan stå i ugnen i 20-30 minuter.
8
Saffranspannkakan serveras sedan ljummen ackompanjerad av salmbärssylt och vispad grädde.
Bilder
Vill du ha vin & mattips från mig?
Självklart skickas det lagom till helgen!
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!