Min hemlagade köttsoppa

Ingredienser

Denna soppa är gjord på högrev och rotfrukter.

Tips är att verkligen låta soppan puttra på länge så köttet blir riktigt mört!

90 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Koka upp vattnet och lägg i salt, kryddorna och löken i klyftor. Lägg i köttet.

2

Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1 timma. Skumma bort ev skum med en hålslev.

3

Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.

4

Ta upp köttet och koka rotfrukterna knappt mjuka, cirka 25 minuter. Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter.

5

Tärna köttet eller skär det i skivor. Lägg ner det i soppan igen och smaka av ytterligare med salt och peppar.

6

Servera gärna med en ostmacka.

Bilder

Recept

Filtrera