Morbergs isterband med stuvad potatis

Ingredienser

Det är den härliga brytningen mellan det syrliga isterbandet, den starka senapen och de sötaktiga inlagda rödbetorna som gör den här rätten så god.

45 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.

3

Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och rör om väl. Häll i mjölken och grädden och låt koka upp sakta under vispning. Låt stuvningen sjuda på svag värme i 10 minuter.

4

När ugnen är varm, lägg isterbanden på en plåt och ställ in den i mitten av ugnen. Ugnsstek dem tills de är gyllenbruna, 20-25 minuter. Vänd dem så och då.

Alternativt stek dem i en stekpanna på medelvärme.

5

Vänd på dom då och då och låt steka tills dom är gyllenbruna. Ca 20-25 min.

6

När korven börjar bli klar, vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp. Smaka av med salt och peppar och tillsätt gräslöken eler persiljan.

7

 Servera isterbanden med fransk senap och inlagda rödbetor.

Bilder

Recept

Filtrera