Morbergs Löksoppa

Ingredienser

En klassisk löksoppa med brödkrutonger!

45 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Skala moroten och lägg den hel i en kastrull tillsammans med buljongen. Lägg i timjan och lager blad och låt det koka en stund.

2

Strimla löken tunt och fräs i en tjockbottnad kastrull tills den blir glansig. Slå i sherryn och buljongen och låt det sjuda i 10-15 minuter.

3

Smaka av med salt och peppar och ställ av soppan från värmen en stund.

4

Skär brödet i tärningar och rosta dem i en stekpanna eller ugn tills dem blir knapriga.

5

Häll soppan i ugnsfasta skålar, lägg i brödet och strö över med osten.

6

Gratinera i ugnen på 275°C i 5-8 minuter eller tills osten har blivit gyllengul.

7

Servera med hackad persilja.

Bilder

Recept

Filtrera