Oxsvanssoppa

Ingredienser

Det kött som sitter runt svansen blir alldeles särskilt mört. Jag tror att det beror på att den viftar. 

En gång när jag var i Västindien fick jag vara med hela vägen från slakten av oxen till serveringen... Läs mer

200 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Skala och hacka löken och rotsakerna grovt. Skölj och skiva purjolöken, tärna tomaterna.

2

Bryn oxsvans, lök, rotsaker, purjolök, tomater och tomatpuré i olja i en stor stekgryta. Häll på med vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma.

3

Tillsätt kryddorna och låt sjuda i ca 3 timmar, med locket på glänt, tills köttet är mört och släpper från benen.

4

Luft upp oxsvansen ur grytan och låt svalna. Plocka bort köttet från benen och skär det i tärningar. Sila buljongen och låt kallna. Ta eventuellt bort fettlagret.

5

Skala och finstrimla rotsakerna och strimla purjolöken till garnityret. Fräs alltsammans i smör och tillsätt sedan buljongen och köttet. Koka upp och låt koka i ca 5 minuter.

6

Smaka av med salt och peppar.

Bilder

Recept

Filtrera