Det kött som sitter runt svansen blir alldeles särskilt mört. Jag tror att det beror på att den viftar.
En gång när jag var i Västindien fick jag vara med hela vägen från slakten av oxen till serveringen... Läs mer
Skala och hacka löken och rotsakerna grovt. Skölj och skiva purjolöken, tärna tomaterna.
Bryn oxsvans, lök, rotsaker, purjolök, tomater och tomatpuré i olja i en stor stekgryta. Häll på med vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma.
Tillsätt kryddorna och låt sjuda i ca 3 timmar, med locket på glänt, tills köttet är mört och släpper från benen.
Luft upp oxsvansen ur grytan och låt svalna. Plocka bort köttet från benen och skär det i tärningar. Sila buljongen och låt kallna. Ta eventuellt bort fettlagret.
Skala och finstrimla rotsakerna och strimla purjolöken till garnityret. Fräs alltsammans i smör och tillsätt sedan buljongen och köttet. Koka upp och låt koka i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!