Pastagratäng

Ingredienser

Min makaronipudding med rimmat sidfläsk är en riktigt krämig och god pastagratäng.

Pastagratäng passar perfekt som vardagsmat och den här varianten är en av mina personliga favoriter.

Glöm... Läs mer

80 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.

3

Skala och finhacka löken.

4

Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg. Sänk värmen och stek i ytterligare några minuter.

5

Blanda alla ingredienser till äggstanningen.

6

Smörj en ugnsform. Varva makaroner, fläsk- och lökblandning och det mesta av den rivna osten i formen.

7

Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie.

8

Grädda mitt i ugnen i 30–40 minuter tills puddingen stannat. Ta av folien de sista 10 minuterna. Servera med ketchup eller lingonsylt.

Bilder

Recept

Filtrera